Tentoonstelling: Droomboek van Oranje

Onder de naam “Boek van Oranje” organiseert de stichting dit jaar een pop-up tour met “het mooiste boek ter wereld” langs diverse musea in Nederland.

In de tentoonstelling is het lijfboek van Willem van Oranje te zien. Een tour met naast het originele boek uit 1559 ook facsimile die door bezoekers kunnen worden doorgebladerd, en fotowanden met prachtige voorbeelden van pagina’s uit dit boek.

De pop-up tour sluit aan bij tentoonstellingen over de Tachtigjarige Oorlog die dit jaar 450 jaar geleden uitbrak. Het boek reist langs musea en is steeds een periode te zien.
Topwetenschappers op het gebied van de Hypnerotomachia Poliphili, de boekdrukkunst, Willem van Oranje of de Tachtigjarige Oorlog, verzorgen telkens lezingen.

Sprekers:


Dhr Dr. J. (Jelle) Koopmans – Vertalen van het mooiste boek ter wereld.


Abdelkader Benali – Over de grote invloed die dit fascinerende boek door de eeuwen heen heeft uitgeoefend op denkers en schrijvers.


David Rijser – Over diverse aspecten van de hedendaagse cultuur en hun verbintenis met het klassieke verleden.

Droomboek van Oranje on Tour

In 2018/19 is het boek van Willem van Oranje hier te zien:

AMSTERDAM – Ambassade van de Vrije Geest

Momenteel is het boek van Willem van Oranje te zien in De Ambassade van de Vrije Geest of The Ritman Library.  

Keizersgracht 123, 1015 CJ Amsterdam

SOEST

Het Nationaal Militair Museum (NMM) is hét museum over de betekenis van de krijgsmacht voor Nederland in het heden, verleden en de toekomst. Het museum belicht deze betekenis aan de hand van verhalen, activiteiten en actuele exposities die je bijblijven. Kijk voor meer informatie op www.nmm.nl

Tentoonstelling ‘Willem leer hem echt kennen’

Vanaf dinsdag 18 september is in het Nationaal Militair Museum (NMM) een
recent ontdekt lievelingsboek van Willem van Oranje te zien. Het boek behoorde tot de persoonlijke boekencollectie van de prins en wordt toegevoegd aan de tentoonstelling ‘Willem’. 

AMSTERDAM

De Bibliotheca Philosophica Hermetica of The Ritman Library is een door de Nederlandse zakenman Joost Ritman opgericht instituut met een aantal zeer waardevolle boeken met een grote historische, culturele, wetenschappelijke en materiële waarde.

Amsterdam. 13 juni 2018 – 12 september 2018

MIDDELBURG

De Drvkkery, winkel in woord, beeld en geluid. De culturele ontmoetingsplek van Middelburg en omstreken.

Middelburg. di 19 juni 2018